Toptijden voor jonge en oude Biesboschzwemmers

WERKENDAM – Het afgelopen weekend werd er op twee plaatsen door Biesboschzwemmers deelgenomen aan wedstrijden.

In Roosendaal gingen 10 zwemmers te water tijdens een sprintlimietwedstrijd en in Roermond deden een zelfde aantal zwemmers mee aan de vijfde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2016. Dit is een cyclus voor zwemmers vanaf 20 jaar, de zogenaamde masters.

In Roosendaal liet Rens Lisman een duidelijke progressie en goede instelling zien. Als jongste deelnemer wist hij twee keer een persoonlijk record te zwemmen. Op de 50 schoolslag was hij sneller dan ooit, maar volgens de jury had hij iets niet goed gedaan waardoor zijn tijd niet in de uitslag werd opgenomen. Later wist hij ondanks deze teleurstelling toch weer een persoonlijk record te zwemmen, deze keer op de 50 vrije slag.

Voor Femke Golverdingen, Nick Lisman, Sacha Maas, Ilse van de Pol en Laura Verhoeven waren er ook persoonlijke records. Femke verbeterde zich op de 50 rug- en schoolslag. Tussen de twee afstanden zat minder dan een half uur en dat maakte de prestatie nog specialer. Nick was ruim een seconde sneller dan ooit op de 50 schoolslag en Sacha haalde ruim twee seconden van haar 50 rugslag tijd. Voor Ilse was er een kleine verbetering op de 50 schoolslag en Laura was ruim 2,5 seconde sneller dan ooit op de 100 wisselslag.

Voor Tom Kruis, Leendert Paans, Simon Schmidt en Julia Verhoeven waren er geen persoonlijke records, maar hun tijden waren niet ver verwijderd van hun beste tijden.

In Roermond wisten de masters 6 persoonlijke en 7 clubrecords te zwemmen. De clubrecords waren voor Paul Wijnja, Neel Gielen en twee estafetteteams. Paul wist de records op de 50 en 100 vrije slag en 25 vlinderslag te verbeteren. Voor Neel werden er recordtijden genoteerd op de 25 school- en vrije slag. De dames Neel, Bianca den Besten, Marjo Goelema en Annette Wijnja wisten op de zweedse wisselslag estafette, 25-50-75-100 meter, bij de dames 200-plus een club- en wedstrijdrecord te zwemmen. Voor Paul, Erik Huisman, J.P. van Rossem en Pieter Vink was er een nieuw clubrecord bij de heren 160-plus op de 4×50 vrije slag estafette.

Behalve de genoemde clubrecords waren er ook persoonlijke records. Bianca, Erik, J.P., Pieter en Paul wisten deze te zwemmen. Bianca zwom op de 25 vlinderslag een klein persoonlijk record en daarnaast wist ze ook een goede tijd te noteren op de 100 vrije slag, die zij voor de eerste keer zwom. Erik was sneller dan ooit op de 25 en 100 vrije slag en J.P. deed dit op de 25 vlinderslag. Pieter en Paul zwommen allebei op de ‘vrij’ een nieuwe toptijd, Pieter deed dit op de 50 meter en Paul op de dubbele afstand.

Rob den Besten, Marjo, Ingmar Visser en Annette wisten geen persoonlijke records te zwemmen, maar zij wisten wel goede tijden te noteren.

Begin december staat de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2016 op programma en dan zullen de Werkendammers naar Eindhoven gaan om daar hun races te zwemmen en mogelijk een plaats in hun klassementen zeker te stellen.