International Venice Cup 2016 voor Rick Sonnema

WIJK EN AALBURG – Na een hele mooie 7e plaats op vrijdag 4 november voor Rick Sonnema in de senioren Shotokan categorie, stonden afgelopen zondag de – 21 jaar alle stijlen en de senioren alle stijlen op het programma.

Zondagmorgen begon Rick Sonnema met de categorie senioren waarbij hij de eerste ronde een bye had en dus daardoor gelijk naar de 2e ronde ging. In de 2e ronde had Rick een hele zware loting, tegen België, de nummer 5 van de wereldkampioenschappen senioren 2014. Ondanks deze zware loting wist Rick de partij toch te winnen omdat zijn tegenstander afgevlagd werd en zo stond Rick in de 3e ronde. In de 3e ronde stond hij tegenover Italië en Rick won ook deze overtuigend met 5-0 van de Italiaan. In de 4e ronde trof Rick Engeland en in een spannende wedstrijd verloor Rick helaas nipt met 3-2. Doordat de Engelsman in de ronde daarna verloor van Brazilië was er geen herkansing voor Rick.

Maar na een paar uur rust stond de categorie – 21 jaar weer op het programma. In de 1e ronde trof Rick wederom een Italiaan waarbij hij aan het langste eind trok en won met 4-1. In de tweede ronde moest Rick opnieuw tegen een Italiaan maar deze keer verloor Rick helaas nipt met 3-2. Doordat zijn tegenstander later verloor van de uiteindelijke poulewinnaar was er ook hier helaas geen herkansing voor hem. Al met al kan Rick terugkijken met een super goed gevoel op deze wedstrijden. Rick heeft in totaal 9 wedstrijden mogen draaien. Over zijn eigen prestaties is Rick zeker tevreden en vooral blij met het feit dat hij in de senioren categorie ondanks zijn 18 jaar toch ver is gekomen.