Team Hamarithi turnt naar 5e plaats

REGIO – Op zaterdag 5 november werd de eerste landelijke wedstrijd geturnd in het Brabantse Waspik. S.V. Hamarithi deed mee met een team in de categorie D.

Het team bestond uit Tessa van Dalen, Kim van Wijk, Nadine Vervoorn, Vera Westervoort en Fleur Danklof. Van de maar liefst 42 teams die zich hadden ingeschreven voor de landelijke kwalificatiewedstrijd, mochten alleen de acht beste teams door naar het Nederlands Kampioenschap teams, dat op 19 november 2016 wordt gehouden in Hoofddorp.

Het team startte vol overgave op het toestel sprong. Fleur turnde een mooie half in, half uit met veel meer afzweef dan we van haar gewend zijn. Ze kreeg hiervoor een 11,250. Tessa probeerde een half in, heel uit. De eerste was net niet ver genoeg uitgedraaid, maar dit maakte ze ruimschoots goed met de tweede sprong. Kim behaalde het hoogste cijfer op het toestel, een 11,750. Door de pech dat ze als eerste moesten uitkomen op dit toestel, vielen de cijfers een klein beetje tegen.

Ook op brug was het team stabiel. Kim, Nadine en Tessa turnden alle drie een mooie oefening met hoge opzwaaien. Ook hier werd dit door de jury helaas niet beloond. Turnsters met krommere benen en lagere opzwaaien kregen hier een hoger cijfer. Volgens de trainers was dit niet verdiend, maar ook juryleden moesten het seizoen weer starten na een lange vakantie.

Op het toestel balk werd er wisselend gepresteerd. Nadine had een val bij haar opsprong, maar turnde haar oefening keurig strak af. Vera turnde voorzichtig, maar bleef vol trots op de balk. Tessa zette een dijk van een oefening neer met een combinatie van sisonne, loopspagaatsprong en wisselspagaatsprong en een combinatie van radslag, arabier en salto. Deze combinaties leveren enorm wat bonuspunten op en daarnaast was zij ook erg stabiel. Dit werd dan ook beloond met een 11,767. Het op één na hoogste cijfer van alle turnsters in de categorie D.

De turnsters stonden er goed voor toen alleen vloer nog geturnd moest worden. Helaas was niet alles even strak op dit toestel en moest het team hier genoegen nemen met cijfers rond de 11,000. Dit was net niet genoeg voor plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap. Het team behaalde op deze zaterdag een vijfde plaats. Ook op zondag kwamen nog teams uit in de categorie D.