Nog 4 van de 5 namen voor nieuwe gemeente over

REGIO – Dinsdagavond 8 november hebben de gemeenteraden van Aalburg, Werkendam en Woudrichem de vijf mogelijke namen voor de nieuw te vormen gemeente terug gebracht naar vier. Daarbij is de naam ‘Biesbosch’ afgevallen.

In Werkendam en Woudrichem koos de raad unaniem voor de naam ‘Altena’. In Aalburg koos men ook unaniem voor ‘Altena’ en ook voor ‘Maas en Merwe’. Naast deze twee zijn ook de namen ‘Altena-Biesbosch’ en ‘Almerwaard’ geselecteerd voor een doorgang naar de volgende ronde.

Alle inwoners van 16 jaar en ouder kunnen tussen 12 en 22 november hun stem uitbrengen op een van de vier bovenstaande namen. Men krijgt een stemkaart thuisgestuurd, waarmee men digitaal kan stemmen. Op 24 november wordt de definitieve voorkeursnaam van de burgers bekend gemaakt waarvan de drie gemeenteraden op 12 december een definitief besluit nemen over de naam.