Inleveractie kleine elektrische apparaten

GIESSEN – De Gemeenten Aalburg en Woudrichem doen mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op de Milieustraat in Giessen.

Inwoners die vanaf oktober e-waste inleveren, kunnen punten sparen. Hiermee maakt de ANV kans op een sponsorcheque van € 1.000,- van Wecycle en maken de inleveraars zelf kans op mooie prijzen. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland. Inwoners scoren punten als zij op de Milieustraat in Giessen e-waste inleveren. Als zij op de milieustraat zijn, wordt dat herkend via GPS. Via hun smartphone kunnen de inleveraars de punten verzilveren.

De 25 milieustraten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van € 1.000,- voor een lokaal goed doel. De gemeenten Aalburg en Woudrichem hebben hiervoor ANV Altena-Biesbosch gekozen. De actie loopt tot en met 31 december 2016. De gemeenten werken al jaren samen met recyclingstichting Wecycle. Inwoners kunnen er daarom zeker zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op de milieustraat, optimaal worden gerecycled via Wecycle.