HAK wint zilveren Effie Award

GIESSEN – Groentefabrikant HAK uit Giessen heeft met de ‘Bonen erbij’ campagne een zilveren Effie gewonnen.

HAK mocht de tweede prijs voor meest effectieve reclamecampagne dinsdagavond tijdens een feestelijke uitreiking in het Concertgebouw in Amsterdam in ontvangst nemen. HAK voert al sinds begin 2015 campagne om het eten van bonen weer op de kaart te zetten. Want hoewel bonen gezond en lekker zijn vinden veel Nederlanders het nog altijd lastig om ze vaker op het menu te zetten.

De vakjury prees de groentefabrikant om de effectiviteit van de campagne: HAK is hard op weg om van Nederlanders echte bonen(vr)eters te maken. HAK realiseerde sinds de start van de campagne een stijging van 18% in verkoopvolume, wat een stimulans betekende voor de totale bonenmarkt die met 15% groeide. Als het aan HAK ligt is het einde van de groei nog niet in zicht.