Veel activiteiten rondom Sint in Woudrichem

WOUDRICHEM – Van Sinthuis tot Pietensportfeest en van Pepernotenfabriek tot natuurlijk de intocht: Sinterklaasstichting Woudrichem pakt groot uit dit jaar.

Bijzonder: Sinterklaas blijft slapen! In de werfschuur bij de Historische haven wordt door vrijwilligers een prachtig Sinthuis klaargemaakt voor de Goedheiligman. Het is de werkplaats van de Sint. De Kluspieten zijn daar druk aan het timmeren en verven en alle cadeautjes die klaar zijn, worden door de Inpakpieten ingepakt zodat ze met de Dakpieten mee het dak op kunnen. Alle kinderen mogen met hun ouders de werfschuur binnen en worden rondgeleid door de werkplaats. Ze kunnen Sinterklaas de hand schudden, op schoot en een fotograaf zet de kinderen op de foto.

De intocht is op zaterdag 19 november rond 16.00 uur. De Sint zal net als vorig jaar aankomen in de historische haven, vergezeld door Hofkapel Nooitgedagt. Bij de wandelbrug stapt hij uit en loopt hij met zijn Pieten naar alle kinderen en vertrekt in een grote muzikale optocht naar de werfschuur waar hij zal blijven. Rond 20.00 uur gaat hij slapen en gaan de gordijnen dicht.

Maar er is meer. Op woensdag 23 november van 14.30 tot 17.00 uur kunnen de kinderen van Woudrichem gratis pepernoten komen bakken bij Kinderopvang BuitenGewoon (Middelvaart 1), ze krijgen er bovendien een rondleiding door De Pepernotenfabriek. Neem een kijkje in de keuken. Voel de warmte van de ovens, ruik de geur van al die heerlijke pepernoten en zie hoe de Productiepiet hard aan het werk is om alle pepernoten op tijd af te krijgen. Natuurlijk gaan de kinderen naar huis met een zakje versgebakken pepernoten.

Al een aantal jaar op rij een groot succes: het Pietensportfeest in het Rondeel (’t Rond 2) op 26 november. Van 10.00 tot 12.00 uur kunnen kinderen van 3 t/m 10 jaar komen sporten met de Pieten in de lokale sporthal van Woudrichem. Kosten: € 2,-De kinderen worden begeleid door een Piet of vrijwilliger. Ouders worden verzocht om op de tribune of in het café plaats te nemen. Er wordt gezorgd voor wat drinken en iets lekkers. Vergeet niet om gymschoenen (voorzien van naam) mee te nemen. Natuurlijk is er zoals altijd ook weer een kleurwedstrijd en kan Sinterklaas met zijn pieten ook bij je thuis komen. Kijk voor alle informatie op www.sinterklaaswoudrichem.nl.