Gorinchem doet mee aan The Daily Mile

GORINCHEM – Groep 4 van de Gorinchemse basisschool CBS De Tamboerijn is in samenwerking met Gorinchem Beweegt na de herfstvakantie gestart met The Daily Mile.

Het succesvolle Schotse beweegprogramma voor basisschoolleerlingen zorgt voor fittere kinderen door 15 minuten per dag te (hard)lopen met school. Twee keer per week trekken de leerlingen van groep 4 er in de ochtend op uit. Er zijn meerdere routes van 1,5 kilometer uitgezet. Uit onderzoek door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne) blijkt dat kinderen per dag te veel stilzitten. Juist door iedere dag 15 minuten te (hard)lopen krijgen kinderen de kans op school meer te bewegen. Daarnaast heeft The Daily Mile een positief effect op de concentratie, stemming, gedrag en de gezondheid van leerlingen.

Een voormalig onderwijzeres op een basisschool in Schotland ontwikkelde samen met haar leerlingen The Daily Mile. Aanleiding hiervoor was de slechte fysieke conditie van de vele leerlingen. Het initiatief is in het Verenigd Koninkrijk een groot succes. In september dit jaar vond in Nederland de aftrap plaats van The Daily Mile. Erben Wennemars is als ambassadeur verbonden aan het initiatief. Het is voor iedere basisschool mogelijk mee te doen aan The Daily Mile.