Dubbel lintje voor 'superpleegouders'

RIJSWIJK – Voor het opvangen van maar liefst 27 kinderen gedurende de afgelopen 40 jaar zijn ‘superpleegouders’ Dik en Teuna van Vugt dinsdagmiddag 1 november in Rijswijk koninklijk onderscheiden met een lintje.

Halverwege de Week van de Pleegzorg reikte burgemeester Arie Noordergraaf van Woudrichem het echtpaar de lintjes uit die horen bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde in de Hervormde Kerk in Rijswijk die bovendien was volgestroomd met telgen die na een moeilijke start in het leven een veilig en liefdevol onderkomen vonden in het huis van Dik en Teuna van Vugt. Pleegzorg kon altijd een beroep doen op het echtpaar, dat zelf ook drie kinderen kreeg.

Ook buiten het gezinsleven heeft het echtpaar maatschappelijke verdiensten. Zo was Dik van Vugt (77) bestuurslid van VV Rijswijkse Boys. Hij zet zich nog in voor het onderhoud aan kerk en pastorie. Teuna van Vugt-van der Mooren (73) was een van de oprichters van de Oranjevereniging in Rijswijk en zat in het bestuur van de judo- en gymvereniging. Als lid van de schoonmaakploeg van de Hervormde Kerk is ze op dit moment nog steeds actief.