Altenatuur actief op de Landelijke Natuurwerkdag

GIESSEN – Op zaterdag 5 november vindt weer de Landelijke Natuurwerkdag plaats op meer dan 300 locaties verspreid over heel Nederland.

Jong en oud kan die dag meewerken aan het behoud en herstel van natuur en landschap, een soort opknapbeurt van het landschap. Natuurbeschermingsvereniging Altenatuur doet als vanouds weer mee en roept iedereen op om die dag mee te werken in de griend aan de Emmikhovenseweg in Almkerk. Ook voor mensen die nooit eerder deelnamen aan deze activiteit is het een mooie gelegenheid eens ongedwongen kennis te maken met ons mooie landschap en de natuur.

Tussen 9.30 – 13.30 uur wordt de driejarige cyclus van de griend afgerond door de stoven af te zagen en de takken op te ruimen. Iedereen is welkom, basisschoolkinderen alleen onder begeleiding van hun ouders. In de pauzes zijn er koffie en thee en aan het eind van de ochtend wordt er voor een lunch gezorgd.

Jezelf, vrienden en familie aanmelden voor een gezellig dagje onder elkaar? Schrijf je in via www.natuurwerkdag.nl, zoek onder provincie Noord-Brabant de locatie naar de Griend in Almkerk of zoek via postcode. Hier vind je ook informatie over de werklocatie. Na aanmelding via de site, ontvangt u een bevestiging van uw deelname. Het is aan te raden stevige schoenen en werkkleding aan te trekken en afhankelijk van het weer eventueel laarzen en regenkleding. Deelnemers worden om 8.30 uur bij de Griend aan de Emmikhovenseweg in Almkerk verwacht.

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB en KNNV vereniging voor veldbiologie. De Natuurwerkdag wordt mede gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.