Records voor Biesboschzwemsters van de lange adem

WERKENDAM/OOSTERHOUT – In Recreatieoord De Warande stond een wedstrijd van het lange afstand circuit (LAC) op het programma.

Namens de Biesboschzwemmers kwamen 5 meiden aan de start. Romée van Rossem en Chimène Huisman zwommen de 200 wisselslag en Femke Golverdingen, Ilse van de Pol en Larissa Huisman gingen voor de 800 of 1500 meter vrije slag.

De middag begon voor de jongste deelneemster van de Biesboschzwemmers, Romée, met de 200 wisselslag. Zij wist op alle slagen een keurige techniek te laten zien en dit resulteerde in een dik persoonlijk record. Romée haalde ruim 40 seconden van haar tijd af. Een tiental minuten later mocht Chimène dezelfde afstand zwemmen. Zij begon op de 50 vlinderslag met een persoonlijk record van ruim twee seconden en ook op de drie andere slagen (rug-, school- en vrije slag) wist ze de voorsprong op haar oude toptijd verder uit te bouwen. Uiteindelijk was Chimène 15 seconden sneller dan haar inschrijftijd.

Na de wisselslag was het tijd voor de vrije slag. Femke kwam als eerste aan de start, zij zwom de 800 meter vrije slag. In een licht oplopende race wist zij twee persoonlijke records te zwemmen. Halverwege was ze ruim 7 seconden sneller dan haar toptijd en zij wist het verschil met haar inschrijftijd in het tweede deel van de race steeds meer uit te bouwen. Na 32 banen was Femke bijna 23 seconden sneller dan ooit.

Ilse en Larissa zwommen in dezelfde serie de 1500 meter vrije slag. In het begin was het verschil tussen de beide zwemsters niet groot, maar Larissa wist vanaf de 200 meter steeds meer uit te lopen op Ilse. Helaas voor Larissa kon ze haar inschrijftijd niet verbeteren, maar aangezien ze momenteel minder traint vanwege haar studie is dit geen schande. Voor Ilse was er wel een persoonlijk record na 60 banen. Ilse haalde 104 seconden van haar inschrijftijd af en was hier ook heel tevreden mee.

De volgende wedstrijd van het lange afstand circuit zal pas volgend jaar zijn en dan is opnieuw het bad in Oosterhout de locatie waar gezwommen gaat worden. Hopelijk zal de groep deelnemers dan groter zijn.