Burgerparticipatie leidt naar vandalisten

RAAMSDONKSVEER – Door de hulp van alerte burgers hebben agenten twee verdachten van vandalisme aangehouden. Ze zouden een bushokje hebben vernield.

Vrijdagavond 28 oktober om 20.55 uur belde een getuige van de vernieling van een bushokje aan de Maasdijk in Raamsdonksveer naar de meldkamer van de politie. Agenten reden naar het adres en spraken een getuige die samen met een andere persoon de rommel bij de bushalte aan het opruimen was. Hij gaf het signalement van twee daders en wees de agenten de richting waar de mannen heen waren gelopen.

Terwijl de agenten de verdachten zochten belden meer getuigen naar het 112 nummer en gaven de route van de twee vandalen door. Ze zouden bij de haven op een boot zijn gestapt. Daar ontmoetten de agenten de laatste melder. De agenten hoorden achter een muur de verdachten spreken en zeiden dat ze naar hen toe moesten komen. Eén van hen probeerde weg te rennen, maar een agent en de alerte burger konden hem inrekenen. De andere verdachte werd door de tweede agent aangehouden. Beide mannen zijn ingesloten in het cellencomplex in Breda.