Stem op de naam voor een nieuwe gemeente

ALTENA – De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem vormen vanaf 1 januari 2019 een nieuwe gemeente. De nieuwe gemeente moet natuurlijk een naam krijgen. U kunt mee stemmen en mede bepalen welke van de 3 voorgeselecteerde namen de nieuwe gemeente

Een commissie van deskundige streekgenoten heeft alle eerste burgerinzendingen zorgvuldig bestudeerd en er uiteindelijk eerst vijf uitgekozen die de commissie geschikt vond als nieuwe naam. De gemeenteraad brengt dit aantal terug naar drie.

Bent u inwoner van Aalburg, Werkendam of Woudrichem en op 22 november 2016 16 jaar of ouder? Dan krijgt u op 12 november 2016 een stemkaart thuisgestuurd, waarmee u een stem kunt uitbrengen op een van de voorgestelde namen. Stemmen kan tot en met 22 november. Op 12 december 2016 nemen de gemeenteraden, aan de hand van de uitslag van de verkiezing, een besluit over de naam. Laat uw stem dus horen!