Maasmaten organiseren 4e Tonpraotersgala

ALMKERK – Op vrijdagavond 18 november 2016 organiseren de Maasmaten voor de vierde keer een Tonpratersgala in Het Verlaat in Almkerk.

Wat is eigenlijk Tonpraoten en wat maakt het voor velen zo hilarisch? Het woord zelf bestaat niet echt, dat wil zeggen de Dikke van Dale kent het niet. Van toepassing zijn wel werkwoorden als bazelen, zwammen, apekool verkopen en in het luchtledige praten. Toch verdient het een positievere kwalificatie voor haar amusementswaarde. Tonpraten is een cabaretvorm en wordt vooral beoefend tijdens de periode 11 november tot aan het carnaval. Letterlijk vanuit een ton geeft de tonprater commentaar in zijn voordracht op het dagelijkse leven en dan bij voorkeur op het leven in eigen dorp of stad. De sfeermakers van hofkapel Nooit Gedagt uit Woudrichem zetten hun beste beentjes voor in drie sessies, de eerste vanaf 19.15 uur. De presentatie van de avond is in de vertrouwde handen van Loek Melis.

Vanaf 20.00 uur treden achtereenvolgens Christel van den Dungen uit Best, Wichard de Benis en Peter Ritsema uit Loon op Zand op. Tijdens de pauze treden Nooit Gedagt en De Maasmaten voor u op en er wordt een aantal ronden verloting gedraaid met Herman Schaap aan het rad. Vanaf 22.15 uur treden Cees Coolen en René van Boxtel nog op. Met een gezellige afterparty vanaf 23.30 uur verzorgd door Bert van Houwelingen verwacht men tot laat te kunnen blijven feesten en nagenieten.

De publieke belangstelling is groot, de zaal is open vanaf 19.30 uur. In de voorverkoop kunt u kaarten reserveren via www.maasmaten.nl. De kaarten kosten € 10,00 en zijn ook tijdens de avond te koop aan de zaal.