Ajax te sterk voor Kozakken Boys

WERKENDAM – Kozakken Boys is er woensdagavond niet in geslaagd te stunten in de KNVB Beker. Ajax was met 1-6 te sterk voor de Werkendammers. Zo schrijft Devin van der Wiel op de website van Kozakkenboys.

De bezoekers namen op een ramvol Sportpark de Zwaaier al vanaf de aftrap het heft in handen. Het was dan ook geen verrassing toen Mateo Cassiera de score voor de Amsterdammers opende na een vlijmscherpe counter via Nouri en Cerny. Nog geen vijf minuten later was het alweer raak, toen na een corner van Kozakken Boys Cerny en El Ghazi alleen op het Werkendamse doel afingen. Voor laatstgenoemde was het een koud kunstje om de 0-2 binnen te tikken. De 0-3 van opnieuw Cassiera in de 35e minuut deed alle Werkendamse hoop op een stunt doen verdampen. Net voor rust werd het zelfs nog 0-4 door de Tjech Vaclav Cerny.

Met het inbrengen van Leon Bot en Mohammed Hammouti probeerde de thuisploeg de schade in de tweede helft te beperken. De zojuist gedebuteerde Pelle Clement werkte daar niet aan mee en scoorde op goed Amsterdams gebruik bij zijn debuut. Ook Frenkie de Jong, geboren en getogen in Arkel en neefje van voormalig Kozakken Boys-teammanager Henk de Jong, kwam in het veld. Nadat een half uur de 0-5 op het scorebord stond scoorde Raily Ignacio op aangeven van Gwaeron Stout de eretreffer voor de Boys, maar al snel scoorde Clement zijn tweede van de avond, waarna een 1-6 eindstand op het bord verscheen. Het bekeravontuur zit er voor de Boys op. Ondanks de nederlaag kan de club terugkijken op een geslaagde avond dankzij de inzet van de trouwe vrijwilligers.