Politie zoekt getuigen vanwege nieuwe autobrand

HANK – De politie zoekt getuigen van een nieuwe autobrand in Hank. Daarnaast vraagt de politie de bewoners van Hank om extra alert te zijn vanwege brandstichtingen.

Maandagavond 24 oktober 2016 werd opnieuw geprobeerd om een personenauto in brand te steken. Rond middernacht ontdekten surveillerende agenten de beginnende brand. Ze waren er op tijd bij en konden erger voorkomen. De zwarte Kia Sorento stond geparkeerd op de oprit van een woning in de Reigerstraat in Hank. Met een brandblusser wisten de agenten het vuur te doven. De schade bleef redelijk beperkt. Er zijn sporen aangetroffen die duiden op brandstichting. Om die reden werd de auto veilig gesteld voor nader sporenonderzoek door forensisch rechercheurs.

Naar aanleiding van eerdere brandstichtingen in de wijk houdt politie extra toezicht. De recherche is bezig met een onderzoek naar de recente branden. De politie vraagt inwoners van Hank om verdachte, afwijkende, ongebruikelijke en opvallende zaken direct te melden. Hoe klein ook, alle informatie is welkom.