Nog maar 5 namen over voor nieuwe gemeente

WERKENDAM – Burgemeester Yves de Boer ontving dinsdagmiddag 25 oktober 5 namen voor de nieuwe gemeente uit handen van Rene Bastiaanse namens de naamgevingscommissie. Vanaf nu wordt er dus niet meer gesproken over 807 namen, maar over slechts 5.

De 5 namen die door de naamgevingscommissie zijn voorgedragen zijn: Almerwaard, Altena, Altena-Biesbosch, Biesbosch en Maas en Merwe.

De vijf namen worden op 8 november voorgelegd aan de drie gemeenteraden. Uit de lijst van vijf kiest elke gemeenteraad er drie uit. Daarna zijn alle inwoners vanaf 16 jaar weer aan de beurt. Zij kunnen stemmen op de namen die de gemeenteraden voordragen.

Bent u inwoner van Aalburg, Werkendam of Woudrichem en op 22 november 2016 16 jaar of ouder? Dan krijgt u op 12 november 2016 een stemkaart thuisgestuurd, waarmee u een stem kunt uitbrengen op een van de voorgestelde namen. Stemmen kan tot en met 22 november.

Op 12 december 2016 nemen de gemeenteraden, aan de hand van de uitslag van de verkiezing, een besluit over de naam.