Kleurrijke vogeltentoonstelling en exposities

WERKENDAM – Vogelvereniging De Biesboschzanger uit Werkendam organiseert voor de 53e keer haar jaarlijkse vogeltentoonstelling.

Het belooft een mooie en gevarieerde tentoonstelling te worden met ruim 350 vogels in diverse soorten en kleuren. De jeugdleden zorgen voor een aantal mooie vogels in de volière. Bezoeker krijgen dan een idee dat vogels houden een boeiende een hobby kan zijn. In de volière zijn achterkant en zijkanten met een passend decor beschilderd geeft net dat extra en is een lust voor het oog.

De Biesboschzanger wil hun show in een breder verband presenteren met twee exposities. Kunstschilder Teus Verhoeven, bekend als Biesboschschilder, toont ook riviergezichten en dorpstaferelen uitgevoerd in de techniek van olieverf, acryl en aquarel. De kunstuitingen zijn in diverse maten uitgevoerd. Zelfgebouwde akoestische en elektrisch gitaren van de hand van Arie Paans zijn te bewonderen en op verzoek te horen. Arie gebruikt voor zijn gitaren verschillende houtsoorten.

De tentoonstelling zal worden gehouden in Buurthuis De Burcht in Werkendam. De openingstijden zijn donderdag 17 november na de opening door Wethouder M. de Gelder van 19.30 tot 22.00 uur, vrijdag 18 november van 10.00 uur tot 22.00 uur en zaterdag 19 november van 10.00 uur tot 21.00 uur. De zaal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook de jeugd is van harte welkom. De toegang is gratis.