Vanaf zaterdagochtend overdag twee rijstroken open

ALTENA/GORINCHEM – Vanaf zaterdagochtend 22 oktober zijn er op de A27 bij de Merwedebrug overdag in beide richtingen weer twee rijstroken open voor auto’s.

Nadat op donderdagochtend al twee rijstroken richting het noorden zijn opengesteld, kan vanaf zaterdag ook het autoverkeer richting het zuiden overdag weer over twee rijstroken. Het was de bedoeling de twee rijstroken in zuidelijke richting vrijdag voor de ochtendspits open te stellen. Rijkswaterstaat moest dit uitstellen omdat voor het plaatsen van de benodigde verkeerssystemen de ondergrond naast de weg niet stevig genoeg was.

Rijkswaterstaat heeft de maatregelen rond de Merwedebrug aangepast voor een vlottere doorstroming van het verkeer en een veilige werkomgeving voor de mensen die het vrachtverkeer wegleiden. Zwaar verkeer mag nog niet over de Merwedebrug. Rijkswaterstaat kijkt voortdurend hoe vrachtverkeer en bussen die toch de Merwedebrug op willen rijden, veilig kunnen worden weggeleid. ’s Avonds en ’s nachts blijft de situatie ongewijzigd en zijn in verband met de veiligheid van de verkeersregelaars in beide richtingen beide rijstroken dicht en wordt het verkeer via de op- en afritten verder geleid.