Politie vraagt alertheid in Hank door autobranden

HANK – De politie vraagt bewoners van Hank opnieuw om alert te zijn vanwege een recente brandstichting in een auto.

Op dinsdag 11 oktober werd omstreeks 20.00 uur ontdekt dat een auto die geparkeerd stond in een vak tussen de Valkstraat en de Roerdompstraat in brand gestoken was. Eerder werden in dezelfde wijk ook al drie auto’s, een aanhangwagen en een speeltoestel in brand gestoken. De politie houdt extra toezicht. De recherche stelt een onderzoek in.

In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 augustus werd omstreeks 04.25 uur op de Roerdompstraat een glijbaan in brand gestoken. De eigenaar van een VW Golf, die geparkeerd stond voor zijn woning aan de Roerdompstraat hoorde dinsdag 23 augustus 2016 omstreeks 00.05 uur een harde knal. Hij keek naar buiten en zag dat zijn auto in brand stond. Tijdens het politieonderzoek zijn aanwijzingen gevonden die wijzen op brandstichting.

Op dinsdag 26 april 2016 parkeerde de eigenaar zijn personenauto in de carport achter zijn woning aan de Roerdompstraat. Rond 21.45 uur hoorde hij harde knallen. Hij rende naar buiten en zag dat zijn auto in brand stond. Ook de aangrenzende schuur en schutting hadden vlam gevat. Op dinsdag 29 december 2015 brandde op een parkeerplaats aan de Aalscholverstraat een aanhangwagen uit. Buurtbewoners hebben met emmers water de brand geblust. Op zaterdag 5 december 2015 brandde rond 19.45 uur een auto uit die in een garagebox stond achter een woning aan de Zwaanstraat. Er werden aanwijzingen gevonden voor brandstichting.