Vijfde editie Glazen Etalage in Sleeuwijk

SLEEUWIJK – Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december organiseren Radio A-FM en Altena TV voor het vijfde jaar op rij de actie ‘Glazen Etalage’.

Tijdens een 33 uur durende live radio- en televisie-uitzending wordt op tal van manieren geld ingezameld voor ‘Serious Request’. Serious Request is de actie van het landelijk radiostation 3FM, wat in de volksmond ook wel het Glazen Huis wordt genoemd. Met de actie de Glazen Etalage heeft Altena heeft dus min of meer haar eigen
Glazen Huis. Dit jaar wordt de Glazen Etalage wederom georganiseerd in het winkelcentrum ‘De Nieuwe Es’ in Sleeuwijk. Het winkelpand waarin de tijdelijke radio- en televisiestudio zijn gevestigd, is echter wel gewijzigd ten opzichte van vorig
jaar. De tijdelijke studio zal op 9 en 10 december te vinden zijn tegenover het grote parkeerterrein voor de supermarkt Albert Heijn.

Evenals voorgaande jaren zal ook dit jaar op vrijdagavond en zaterdagmiddag een uitgebreid muziekprogramma zijn op een podium met een horecaplein. De medewerkers van Radio A-FM en Altena TV zullen hier live verslag van doen, maar ook diverse gasten ontvangen, verzoeknummers draaien, tal van ludieke acties organiseren en ook aandacht vragen voor het goede doel van dit jaar.

Serious Request (en dus ook de Glazen Etalage) vraagt zoals ieder jaar aandacht voor een zogenaamde ‘stille ramp’. Dit jaar is het motto ‘Laat ze niet stikken’ en met dit motto vraagt 3FM en het Rode Kruis aandacht voor het voorkomen en genezen van longontsteking met name bij jonge kinderen. Longontsteking is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Een longontsteking is erg gevaarlijk, maar hoeft niet dodelijk te zijn. Met de juiste middelen en kennis is longontsteking eenvoudig te voorkomen en te behandelen.

De eerste actie voor de Glazen Etalage is inmiddels al aangemeld. Op vrijdag 4 november zullen de leerlingen van basisschool De Morgenster een sponsorloop houden op een parcours rondom de school. De leerlingen voorafgaand hun loop laten sponsoren. Het eindbedrag van deze sponsorloop wordt op vrijdag 9 december door de leerlingen
aangeboden bij de Glazen Etalage. Vorig jaar wisten de medewerkers van Radio A-FM en Altena TV bijna € 9.500,- op te halen. Ook dit jaar hopen de medewerkers een dergelijk mooi bedrag op te halen. Uiteraard kunnen zij dat niet zonder de luisteraars en kijkers van respectievelijk Radio A-FM en Altena TV. Wil je een actie organiseren om geld in te zamelen voor de Glazen Etalage? Laat het Radio A-FM en Altena TV weten via actie@radioafm.nl of via de actie website www.glazenetalage.nl.