Veertien ereplaatsen jonge Biesboschzwemmers

ANDEL – Sinds dit seizoen is de Jeugd4Kamp voor de jonge Biesboschzwemmers vervangen door het Swimkick/Minioren circuit van de KNZB. Dit circuit houdt een competitie van 4 wedstrijden in.

De deelnemende verenigingen hebben verder afgesproken om ook zwemmers van 12 en 13 jaar te laten deelnemen. Voor de Werkendammers leverde de eerste wedstrijd 7 eerste, 4 tweede en 3 derde plaatsen op. Behalve de ereplaatsen waren er ook nog twee clubrecords en 22 persoonlijke records voor de 18 zwemmers.

De eerste plaatsen werden door Jan-Bart Verheij, Lars de Kooter, Niels Muijt en Andrea van Oord behaald. Jan-Bart, Niels en Andrea waren op hun beide nummers de beste, voor Lars was er op één nummer een eerste plaats. Jan-Bart was de beste op de 50 schoolslag en 100 vrije slag, helaas kon hij zich niet op de beide nummers verbeteren. Niels wist zich op zowel de 50 vrije slag als de 50 rugslag te verbeteren. In beide gevallen ging het om ongeveer twee seconden. Voor Andrea was er een persoonlijk record op de 50 vrije slag van bijna 3 seconden en de 50 schoolslag zwom ze voor de eerste keer. Lars was op de 100 vrije slag de beste en hij zwom dit nummer voor de eerste keer, halverwege wist hij zijn tijd van twee weken geleden met ruim anderhalve seconde aan te scherpen.

Op de 50 schoolslag was Lars tweede, maar het verschil met nummer één was niet zo groot. Leonard Oevermans had de pech op de 100 vrije slag dat zijn brilletje bij de start afschoot anders had er waarschijnlijk meer ingezeten dan een tweede plaats. Ramon Visser zwom voor het eerst een wedstrijd en wist op zowel de 25 rugslag als 25 vrije slag als tweede te finishen.

Derde plaatsen waren er voor Leonard en Tess Vonk. Tess zwom, net zoals Lars, 100 vrije slag en 50 schoolslag. Deze beide afstanden heeft ze nog nooit gezwommen, maar ze deed het zo goed dat ze op beide nummers een clubrecord wist te zwemmen. Het clubrecord op de schoolslag is in 2008 door Carmen Damen gezwommen, Tess was toen nog niet geboren.

Anne en Rens Lisman, Kathy Maas, Emma van der Spoel, Jurrian en Mirthe Verheij, Chimène Huisman, Leandra van Oord, Romée van Rossem en Margonda Versluis wisten niet bij de beste drie te eindigen, maar zij wisten wel één of meerdere persoonlijke records te zwemmen.

Het viel de trainers op dat alle zwemmers een mooie techniek lieten zien en dat is heel bemoedigend zo vroeg in het seizoen. Over twee maanden staat de volgende wedstrijd van dit circuit op het programma en dan zullen er hopelijk meer zwemmers meedoen.