Politie houdt krakers aan in schoolgebouw

GORINCHEM – De politie heeft maandag 17 oktober aan het begin van de middag krakers aangehouden bij de inval van een leegstaand schoolgebouw aan de Kennelweg in Gorinchem. De krakers betrokken afgelopen zaterdag het gebouw.

Omdat kraken een strafbaar feit is, kunnen eigenaren van een gekraakt pand aangifte doen bij de politie. Dit heeft de gemeente gedaan, omdat het schoolgebouw in eigendom is van de gemeente. Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie hebben besloten het pand te ontruimen.

De krakers die zijn aangehouden betrokken sinds 19 augustus een woonboerderij aan de Arkelsedijk. Donderdag 13 oktober heeft de voorzieningenrechter in Rotterdam besloten dat zij uiterlijk zondag 16 oktober de woonboerderij moesten verlaten. Het schoolgebouw, waar voorheen De Cirkel gehuisvest was, staat op de nominatie om gesloopt te worden. De planning hiervoor is begin november 2016.