Oefenen in de wijk in Genderen

GENDEREN – De Nationale Brandpreventieweken in oktober staan in onze regio in het teken van ‘oefenen in de wijk’.

Brandweerpost Genderen oefent op 27 oktober 2016 om 19.30 in de wijk op het adres Hoofdstraat 37 in Genderen en nodigt buurtbewoners uit om hierbij aanwezig te zijn. Door het geven van een toelichting op wat de brandweermensen doen, vraagt men aandacht voor brandveiligheid in en rondom huis. De brandweer simuleert een woningbrand en laat zien hoe de brandweer werkt. En laat tevens zien wat de brandweer niet kan doen en waar de bewoners zelf aan zet zijn.

Ook komen in regio Midden- en West-Brabant de ‘Vooropletters’ terug in de Nationale Brandpreventieweken. Dit is een campagne om inwoners bewust te maken van veiligheidsrisico’s en wat ze zelf kunnen doen om deze te voorkomen. Het is een samenwerking tussen Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en diverse partners zoals GHOR, Brandweer, Politie en gemeenten.