Goud en brons tijdens internationale De Kayl

WIJK EN AALBURG – Zaterdag is Rick afgereisd naar Luxemburg om zondag deel te kunnen nemen aan de coupe Internationale de Kayl 2016. Een toernooi waar 637 deelnemers van 97 Karate scholen uit 9 landen streden om een podiumplaats.

Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg, die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorie Kata senioren en Kata –21 jaar. Om 9 uur moest Rick starten in de categorie senioren. Nadat Sonnema alle voorrondes had gewonnen stond hij in de poulefinale. Deze poulefinale verloor hij helaas en er volgde dus geen finale maar een strijd om de derde plek.

Na een mooie strijd won Sonnema van zijn tegenstander en dus een hele mooie 3e plaats in de categorie senioren. Na de prijsuitreiking mocht Rick starten in de categorie -21 jaar. Ook in deze categorie won hij alle voorrondes. In tegenstelling tot eerder bij de senioren won Rick deze halve finale wel en stond hij dus in de finale. Na een hele spannende finale won Sonnema van zijn tegenstander uit Luxemburg en dus een hele mooie 1e plaats voor Rick in de categorie -21 jaar.