Schouderklop voor Johan den Hartog

GORINCHEM – Het college van B&W van de gemeente Gorinchem heeft besloten om Johan den Hartog de Schouderklop uit te reiken.

Door zijn niet aflatende inzet, betrokkenheid, kennis en durf heeft hij de veiligheid in Gorinchem en de noodzakelijke samenwerking tussen meerdere partijen in Gorinchem op een positieve manier beïnvloed. Op 13 oktober 2016 nam hij afscheid van de politie. Johan den Hartog is ruim 30 jaar verbonden geweest aan de politieregio AV/ZHZ en vele jaren als teamchef van de politie Gorinchem actief geweest.

Zijn toegankelijkheid en bereidheid om nieuwe paden te bewandelen om de veiligheid in Gorinchem te verbeteren, zijn al die jaren belangrijke instrumenten gebleken. Zijn inzet voor de ontwikkeling van de veiligheid op de Merwede-Lingelijn en voor Security 5 zijn aansprekende voorbeelden. Als blijk van waardering voor zijn tomeloze inzet en betrokkenheid kreeg hij de Schouderklop met bijbehorende draagspeld uitgereikt bij zijn afscheid. Dit gebeurt op 13 oktober 2016 tijdens de afscheidsreceptie.