Opleidingenmarkt op het Altena College

SLEEUWIJK – Op dinsdag 1 november is de jaarlijkse opleidingenmarkt op het Altena College. Deze markt is bedoeld voor leerlingen van 3 en 4 vmbo(t), 3 en 4 havo, 4 en 5 vwo en ouders.

Ook leerlingen en ouders van klas 3 van De Schans worden hiervoor uitgenodigd. Tijdens de avond worden voorlichtingen gegeven over veel verschillende opleidingen op MBO, HBO en WO- niveau. Daarnaast kan een bezoek worden gebracht aan de algemene markt in de aula’s. Daar zijn stands van de aanwezige scholen, maar ook defensie en diverse particuliere instituten. Bij deze stands staan docenten en studenten van de vervolgopleidingen die de vragen van leerlingen en ouders beantwoorden en ook het nodige foldermateriaal uitdelen.

Een vervolgopleiding kiezen is de laatste jaren steeds vaker in het nieuws en de druk op goed kiezen is groot. De opleidingenmarkt is een uitstekend beginpunt voor de oriëntatie op de vele mogelijkheden die er zijn. Er kan in korte tijd veel informatie verzameld worden om opleidingen en scholen met elkaar te vergelijken en meer duidelijkheid te krijgen in een voor ieder passende opleiding. De avond begint om 19.30 uur is rond 22.00 uur afgelopen.