ChristenUnie wil snel opheldering over Merwedebrug

DEN HAAG/GORINCHEM – De ChristenUnie wil snel opheldering over het sluiten van de Merwedebrug voor alle verkeer boven de 3,5 ton. Dit is sinds afgelopen dinsdag realiteit op last van Rijkswaterstaat, omdat er haarscheurtjes in de draagbalken.

Door controles van de politie op dit verbod ontstaan er elke dag files voor de brug. ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins: “Vorige week al stond het vrachtverkeer voor de ongewenste realiteit dat zij niet meer over de brug mochten en deze week geldt het opeens voor al het verkeer boven 3,5 ton. Ik vind het onbegrijpelijk dat deze beslissing zo plotseling naar buiten kwam. Ik wil van de minister weten wat hier fout ging.”

Eppo Bruins stelt hierover schriftelijke vragen aan de minister van Infrastructuur en Milieu. Hij wil weten of er overleg is geweest met de provincie Brabant, omliggende gemeenten, OV- en transportbedrijven over deze sluiting, die hier de dupe van zijn. Daarnaast wil de ChristenUnie weten hoe het staat met de inspectie en onderhoud van andere grote bruggen over de rivieren Maas en Waal, zodat deze niet ook plotseling dicht gaan. Ook wil de ChristenUnie weten of het mogelijk is dat al het verkeer over de Merwedebrug kan rijden als er een snelheidsbeperking geldt.