Veiligheidsmaatregelen Merwedebrug in de nacht

ALTENA/GORINCHEM – Rijkswaterstaat past uit veiligheidsoverwegingen de wijze van het wegleiden van zwaar verkeer bij de Merwedebrug ’s avonds en ’s nachts aan.

Vanaf 21.00 uur tot 05.00 uur wordt al het verkeer op de A27 bij de Merwedebrug van de snelweg afgeleid. Het verkeer vanuit het zuiden richting Gorinchem moet bij afrit Nieuwendijk de snelweg verlaten. Het verkeer vanuit het noorden moet na knooppunt Gorinchem bij afrit Avelingen de snelweg verlaten. Automobilisten mogen vervolgens via de oprit hun weg over de Merwedebrug weer vervolgen. Vrachtverkeer en bussen worden via borden of verkeersregelaars richting de omleidingsroutes geleid.

In verband met haarscheurtjes in de draagbalken van de zuidelijke boog van de Merwedebrug is de brug verboden terrein voor vrachtwagens en bussen die zwaarder zijn dan 3500 kilo. Zwaar verkeer wordt daarom omgeleid via de A2 of de A15. Om te voorkomen dat vrachtwagens en bussen die de omleidingsroutes negeren toch de brug op rijden, leidt Rijkswaterstaat deze vòòr de Merwedebrug van de weg af. Overdag gebeurt dat door 1 rijstrook af te zetten. Met een stopteken wordt het zware verkeer vervolgens gedirigeerd de afslag te nemen.