Reizend Reisloket informeert 65-plussers

ALMKERK – Op vrijdag 14 oktober wordt bij de Albert Heijn in Almkerk het Reizend Reisloket georganiseerd. Het Reizend Reisloket is bedoeld om senioren te informeren over de mogelijkheden van het openbaar vervoer, zoals de lijnbus en de buurtbus.

Het loket is bemenst door deskundige OV-ambassadeurs en staat van 10.00 tot 14.00 uur bij de Albert Heijn. OV-ambassadeurs bekijken in een persoonlijk gesprek wat de reisbehoefte en mogelijkheden zijn van bezoekers. Op basis daarvan geven zij bezoekers van het Reizend Reisloket een persoonlijk reisadvies. Extra voordeel: 65-plussers kunnen bij het Reisloket gratis een persoonlijke chipkaart aanvragen. Hiervoor moeten zij een geldig legitimatiebewijs en pasfoto meebrengen.

Het Reisloket past in het programma ‘mentale toegankelijkheid OV’ van de Regio West-Brabant. Sinds het najaar van 2015 hebben vele honderden senioren persoonlijke voorlichting gekregen in een van de Reizende Reisloketten.