NLDelta Biesbosch-Haringvliet genomineerd

DORDRECHT – NLDelta Biesbosch-Haringvliet is gekozen als één van de natuurgebieden die in aanmerking kan komen voor de titel Mooiste Natuurgebied van Nederland. Dat heeft het ministerie van EZ bekend gemaakt bij De Wereld Draait Door.

Na de eerste selectie door de vakjury onder leiding van Pieter van Vollenhoven mag het publiek bepalen wie de prestigieuze titel ‘Nationaal Park van Wereldklasse’ in ontvangst mag nemen. De komende drie weken nodigt men iedereen uit om te stemmen op NLDelta Biesbosch-Haringvliet als mooiste natuurgebied van Nederland.

Er is maar één plek in ons land waar je de dynamiek van de rivier en de zee zo intens ervaart. In dit unieke natuurgebied leven mensen en dier samen met het water. Aan de monding van de Rijn en de Maas, in één van de grootste delta’s van Europa. Hier bouwt de mens al eeuwen aan zijn relatie met het water. Hier beleef je ‘het verhaal van Nederland’ met al zijn facetten op een manier die voor Europa ongekend is. Van de sluizen in het Haringvliet tot de Zuiderwaterlinie en Slot Loevestein. Van Tiengemeten en de Biesbosch tot aan de molens van Kinderdijk.

Na de eerste selectie door de vakjury, is het woord is nu aan het publiek. Vanaf nu mag iedereen zijn of haar stem uitbrengen en wordt bepaald welke drie gebieden de mooiste natuurgebieden van Nederland zijn en de titel ‘Nationaal Park van Wereldklasse’ in ontvangst mogen nemen. Op 31 oktober wordt bekend gemaakt wie de winnaar is. Stemmen kan op www.mooistenatuurgebied.nl/biesboschharingvliet of sms Natuur 01 naar 1008.