Lezingenmiddag over achtergelaten erfgoed

WERKENDAM – In het kader van de tentoonstelling ‘Achtergelaten erfgoed / Heritage left behind’ organiseren Erfgoed Brabant en Erfgoed Altena op zaterdag 29 oktober een lezingenmiddag op Fort Altena met een bezoek aan de noodwoning in Meeuwen.

De ontvangst op Fort Altena is om 13.00 uur; de eerste lezing wordt gegeven door Khaled Hiatlih en Rasha Hakki, Damages to the Syrian religious monuments. Kees van Maastrigt houdt een lezing over ‘Het einde van de Tweede Wereldoorlog en de materiële gevolgen voor het Land van Heusden en Altena’. Na de pauze worden dagboekfragmenten uit de Tweede Wereldoorlog voorgelezen en een bezoek gebracht aan de noodwoning in Meeuwen bij de Witte Molen.

Deelname inclusief busvervoer en bezoek aan de noodwoning kost tien euro. Opgeven kan tot 22 oktober via info@erfgoedbrabant.nl onder vermelding van ‘Lezingen Fort Altena’. De lezingenmiddag vindt plaats naar aanleiding van de fototentoonstelling ‘Achtergelaten erfgoed / Heritage left behind’ in Fort Altena.