Basiscursus Humisme bij Altenatuur

GIESSEN – Op 29 en 30 oktober geeft Marc Siepman een cursus over de bodem. Siepman, zelfbenoemd ambassadeur van het bodemleven, geeft sinds 2013 door heel Nederland en Vlaanderen zijn cursus humisme.

Humisme is ‘leven met inachtneming van alles wat ondergronds leeft’. Siepman vertaalde twee boeken over de bodem: Het Bodemvoedselweb (2014) en Bodem in Balans (2015). In de cursus behandelt hij de belangrijkste elementen uit beide boeken. Aan het eind van het weekend heeft de deelnemer veel geleerd over het belang van de bodem en voelt hij of zij zich geïnspireerd om met deze informatie praktisch aan de slag te gaan. De bodem wordt wereldwijd op grote schaal mishandeld en uitgeput. Dit heeft zijn weerslag op de gewassen die geteeld worden, maar ook op de gezondheid van mens en dier.

De cursus wordt gegeven bij natuurbeschermingsvereniging Altenatuur op Fort Giessen. De cursus is beide dagen van 10 tot 16 uur. Deelname is gratis, met de mogelijkheid tot het geven van een vrijwillige bijdrage na afloop. De lunch is op basis van pot luck: iedereen neemt wat mee, wat tezamen een divers feestmaal vormt. Voor deze en andere cursussen kunnen belangstellenden zich aanmelden op www.humisme.nl.