Arriva zet pendelbusjes in over Merwedebrug

ALTENA/GORINCHEM – Vanaf donderdag zet vervoerder Arriva kleine pendelbusjes in tussen Sleeuwijk, Tol-West en Gorinchem in verband met de afsluiting van de Merwedebrug voor al het vrachtverkeer waaronder lijnbussen.

Deze oplossing is te danken aan gedeputeerde Van Der Maat van de provincie Noord-Brabant die zichzelf hard heeft gemaakt voor een oplossing voor het probleem. Elke dag rijden er ruim 200 bussen met ruim 5000 reizigers over de Merwedebrug tussen Utrecht, Gorinchem en Breda. De afgelopen dagen moest het busverkeer omrijden via provinciale wegen richting Zaltbommel om vervolgens de A2 richting Utrecht te kunnen nemen. Rijkswaterstaat benadrukt dat de veiligheid van de gebruikers van de Merwedebrug ten alle tijden voorop staat. Vandaar dat er ook geen gehoor werd gegeven aan een eerdere oproep vanuit de overheid om een ontheffing in te stellen, zodat lijnbussen wel gebruik konden maken van de brug.

Naast de pendelbusjes over de Merwedebrug komt Arriva ook met een aangepaste dienstregeling waardoor er ook extra pendelbussen vanaf Sleeuwijk via Zaltbommel naar Utrecht rijden. Kijk voor de exacte dienstregeling op www.goedbezigbus.nl/nieuws.