Zeven finaleplaatsen jeugd Biesboschzwemmers

WERKENDAM/OOSTERHOUT – Negen zwemmers waren naar Oosterhout gegaan voor de eerste wedstrijd van het Junioren/Jeugdcircuit.

De negen zwemmers wisten 9 persoonlijke records te noteren, drie medailles en 7 finaleplaatsen binnen te halen. Laura Verhoeven was met drie persoonlijke records het meest succesvol.

Laura had zich ingeschreven op de 100 schoolslag en 50 vlinderslag. De eerste afstand is haar favoriete nummer en ze wist in de series haar persoonlijke record aan te scherpen. Laura haalde exact een seconde van haar snelste tijd af en halverwege wist ze ook nog ruim zeven tienden van haar 50 meter tijd af te snoepen. Minder dan een half uur na de serie 100 ‘school’ stond Laura achter het startblok voor de 50 vlinderslag. Ook op dit nummer moest haar beste tijd er aan geloven, Laura haalde bijna twee seconden van haar tijd af. In de finale op de 100 schoolslag kon Laura haar tijd helaas niet meer aanscherpen, maar samen met Ilse van de Pol, Femke Golverdingen en Julia Verhoeven was ze wel verantwoordelijk voor de helft van de deelnemers op dit nummer in de finale. Femke wist in de series op de 100 schoolslag zich met ruim een seconde te verbeteren. Voor Ilse en Julia zat dit er niet in. In de finale steeg Ilse boven zichzelf uit door als derde te finishen en zeven tienden van een seconde sneller te zijn dan in de series. Ook een tijdsverbetering op de schoolslag was er voor Sacha Maas, ze haalde bijna twee seconden van haar tijd af. Later zwom ze, samen met Laura, op de 50 vlinderslag een tijdsverbetering van 0,03 seconden. De laatste zwemster was Chimène Huisman en zijn startte op de 200 vrije slag. Chimène haalde tien seconden van haar tijd af.

Behalve de zes meiden kwamen er ook nog drie jongens aan de start. Leendert Paans en Simon Schmidt zwommen samen de 100 wisselslag en 50 vlinderslag en Leendert startte daarnaast ook nog op de 100 rugslag. Voor Tom Kruis stond er 100 schoolslag en 200 rugslag op het programma. Leendert wist zich op de 50 vlinderslag met ruim een tienden van een seconden te verbeteren en hij was zeker ook tevreden over zijn 100 ‘wissel’. De tijd van Leendert op de 100 rugslag zorgde voor een ontevreden gevoel. Simon wist op de 50 vlinderslag voor het eerst binnen de 29 seconden te blijven met een verbetering van bijna een halve seconde. Op de wisselslag zat dit er helaas niet in. Tom wist zich voor zijn beide afstanden te plaatsen voor de finale en op de schoolslag wist hij zich daarin met ruim anderhalve seconde ten opzichte van de series te verbeteren. Op dit nummer werd Tom tweede en op de 200 rugslag was er een derde plaats.

Na de finales zwommen Leendert, Tom, Femke en Ilse ook nog een estafette, namelijk de 4×100 vrije slag. Ilse verraste daarin met een supertijd, zeker als je kijkt na de lange middag en dat ze al twee keer had gezwommen. De volgende wedstrijd van dit circuit is medio december en het is te hopen dat het dan allemaal duidelijk is, want dat was deze keer een groot probleem.