Derde plaats voor karateka Rick Sonnema

WIJK EN AALBURG – Afgelopen weekend is Rick Sonnema afgereisd naar Gladbach om deel te nemen aan de Internationale Shotokan cup. Een toernooi waar 400 deelnemers van 87 shotokan scholen uit 4 landen streden om een podium plaats.

Rick, die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorie Kata senioren. Zaterdagmiddag om 12.45 uur was zijn categorie aan de beurt. Bij dit toernooi werd niet alleen het normale wkf-systeem gehanteerd, maar na de voorrondes werd er via het traditionele puntensysteem gewerkt. In de eerste ronde moest Sonnema via het vlaggensysteem tegen een Duitser. Deze ronde won hij overtuigend met 5-0. Een goed begin van het toernooi. Na de voorrondes bleven er 8 karateka’s over.

Deze 8 mochten weer een ronde verder en zaten dus in de halve finale, na deze ronde zouden de 4 karateka’s met de hoogste waarderingen door de 5 scheidsrechters zich op mogen maken voor de finale later die avond. Het was een hele spannende halve finale met veel punten waarbij alles heel dicht bij elkaar lag maar Rick mocht als enige Nederlander tussen de Duitsers door naar de finale. Na een hele mooie en spannende finale waren zijn punten voldoende voor een mooie 3e plek.