Politie is inbrekers te vlug af in Gorinchem

GORINCHEM – Ze stonden al in de tuin, maar voordat ze hun slag werkelijk konden slaan, hield de politie twee woninginbrekers aan. Dat was in de nacht van maandag op dinsdag in de Busschieterstraat in Gorinchem.

Agenten zien rond twee uur een voertuig rijden. Ze weten dat de eigenaar ervan al behoorlijk wat diefstallen op zijn naam heeft staan. Ze volgen de auto en zien dat de inzittenden aan de Busschieterstraat een achtertuin inlopen. Als ze breekgeluiden horen, grijpen ze in. De verdachten zetten het op een rennen, maar kunnen even later alsnog worden aangehouden.

Het gaat om mannen uit Maassluis van 28 en 27 jaar oud. Die nacht werd ook een inbraak gepleegd in aan de Brederodestraat in Giessenburg. Onderzocht wordt of de verdachten van de inbraak in Gorinchem ook aan deze zaak zijn te linken.