Olympiërs zwemmen van Biesbosch naar Haringvliet

REGIO – Op vrijdag 14 oktober zwemmen 12 getrainde openwaterzwemmers ruim 50 km in estafettevorm door de rijkdom van de Nederlandse deltanatuur.

De route gaat vanuit de Biesbosch over het Hollands Diep en het Haringvliet, langs het natuureiland Tiengemeten tot in vestingstad Hellevoetsluis nabij de Haringvlietdam. Ruim 12 uur zwemmen is het; van de Biesbosch naar het Haringvliet. Onder de deelnemers zijn de Olympisch zwemkampioenen Maarten van der Weijden en Ferry Weertman. De zwemestafette symboliseert de verbinding en de oerkrachten van water en natuur die de Nederlandse Delta hebben gemaakt tot wat deze vandaag de dag is.

NLDelta Biesbosch-Haringvliet dingt mee naar de publieksprijs ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’ en hoopt eind oktober de titel ‘Nationaal Park van Wereldklasse’ in ontvangst te mogen nemen. Een vakjury onder leiding van Pieter van Vollenhoven buigt zich momenteel over de 20 inzendingen waaronder NLDelta Biesbosch-Haringvliet. NLDelta Biesbosch-Haringvliet wordt breed gedragen in de regio, van natuurorganisaties, ondernemers tot overheden en de bewoners.