Riddertoernooi op Slot Loevestein

POEDEROIJEN – Ridders, paarden, helmen, harnassen en meer. Stap mee terug in de tijd naar de 15e eeuw en beleef geschiedenis in het echt. Ridder Siwaert van Hesselt nodigt iedereen uit.

Op 22 en 23 oktober gaan verschillende ridders de strijd aan met elkaar in een spectaculair steekspel te paard. Behalve het toernooi zijn er nog veel meer activiteiten voor jong en oud. Het Riddertoernooi is het hoogtepunt op beide dagen als de ridders proberen hun lans op elkaar te breken. Voor het zover is, kan iedereen de voorbereidingen in het kampement volgen: de helmschouw, paarden worden gezadeld en ridders in het harnas gehesen. Bij de ridderschool wordt er geleerd om te vechten met een zwaard. Daarnaast zijn er tal van doorlopende activiteiten: middeleeuwse muziek, zwaardvechten, ridderverhalen, wilgenvlechten, boogschieten of kom lekker middeleeuws schranzen. De middeleeuwen zijn een weekend lang terug op Slot Loevestein.

Zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2016 is iedereen welkom van 11.00 uur tot 17.00 uur. Volwassenen betalen € 12,50. Kinderen van 4 t/m 18 jaar € 8,50 en kinderen van 0 t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen. Voorkom wachten bij de kassa en bestel de tickets vooraf op www.slotloevestein.nl.