Aandacht voor snelheid in het verkeer rond scholen

GORINCHEM – Op maandagochtend 3 oktober vond in Gorinchem Noord een geslaagde verkeersactie plaats over de risico’s van snelheid en afleiding op de fiets in het verkeer.

Politie, gemeente, het waterschap Rivierenland, scholen en de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden werkten hierin nauw samen. Er wordt samengewerkt onder het motto ‘Veilig Verkeer? Ik doe mee!’. De actie op maandagochtend 3 oktober was gericht op de automobilisten die over de smalle wegen naar Gorinchem Noord rijden en op de schoolgaande fietsers in het voortgezet onderwijs aan de Hoefslag. De automobilisten werden aangehouden door politie en kregen drie tips van het campagneteam van ‘Veilig Verkeer? Ik doe mee’: rij rustig, houd je snelheidsmeter in de gaten en dat bespaart uiteindelijk een boete als je je aan de snelheid houdt.

De verkeerscampagne in de schoolomgeving in Gorinchem Noord loopt nu ruim een jaar. Uit de meting na een jaar blijkt dat een merendeel van de automobilisten en fietsende jongeren de campagne in Gorinchem waardeert en een voldoende geeft.