Goede competitiestart Biesboschzwemmers

WERKENDAM – Voor de selectie van de Biesboschzwemmers is het seizoen 2016-2017 begonnen. In Oud-Beijerland stond de eerste van vier competitiewedstrijden op het programma.

De Werkendammers komen, na drie seizoenen in de landelijke C-klasse, dit seizoen uit in de regionale klasse Zuid afdeling 1. In het zwembad van de vereniging ZOB’66 wisten de Werkendammers goede prestaties neer te zetten. Er werden 31 persoonlijke en een clubrecord gerealiseerd.

De middag begon met de heren estafette 4×100 vrije slag. Simon Schmidt mocht het spits afbijten en hij wist zijn beste tijd exact te zwemmen. Later op de dag wist hij voor het eerst binnen de 26 seconden te blijven op de 50 vrije slag. Zijn leeftijdsgenoot, Leendert Paans wist zich op de 50 ‘vrij’ ook te verbeteren en zwom exact 28 seconden. Op de 200 schoolslag haalde Leendert in een mooie vlakke race 18 seconden van zijn beste tijd af.

Net als Simon en Leendert moesten ook Julia Verhoeven, Ilse van de Pol, Femke Golverdingen, Laura Verhoeven, Celine Besselink en nieuwkomer Sacha Maas 200 schoolslag en 50 vrije slag zwemmen. Op de schoolslag wisten bijna alle meiden hun tijden aan te scherpen. Op de 50 ‘vrij’ verraste Femke door de snelste van de Werkendamse meiden te zijn. Celine wist op de schoolslag op de 50, 100 en 200 meter haar tijden aan te scherpen.

Bij de allerjongsten zwemmers waren er vier deelnemers, namelijk Lars de Kooter, Tess Vonk, Andrea van Oord en Hannah Vink. Zij zwommen 25 rugslag en 50 vrije slag. Op de rugslag wisten alle vier de zwemmers zich met meerdere seconden te verbeteren. Tess wist zelfs het clubrecord te verbeteren. De 50 vrije slag zwommen allen voor het eerst in een 25 meter bad, alleen Lars heeft wel eens eerder 50 ‘vrij’ gezwommen al was dit in een 50 meter bad. Ze wisten allemaal een keurige race te zwemmen. Hannah kreeg het grootste compliment omdat zij ondanks dat haar brilletje af was gegaan toch de race heeft uitgezwommen.

De op één na oudste categorie mochten 200 vrije slag en 100 vlinderslag zwemmen. Tom Kruis moest kort na de estafette zijn 100 vlinderslag zwemmen en hij deed dit verdienstelijk. Later op de 200 vrije slag kon hij niet in de buurt van zijn beste tijd komen, maar de reden hiervoor was dat hij lichamelijk niet fit was. Het sierde Tom dat hij dit niet als excuus gebruikte en er toch vol voor ging. Bij de dames zwommen Jade Groeneveld, Redine van Breugel, Larissa Huisman en Anne-Lize de Raad. Jade verraste met een persoonlijk record op de 100 vlinderslag en dit was er ook voor Anne-Lize op dit zware nummer. Op de 200 vrije slag werden ook mooie races genoteerd.

Behalve de genoemde zwemmers wisten Chimène Huisman, Kathy Maas, Leandra van Oord, Sanne van de Pol, Hannelie en Jan-Pieter de Raad, Romée van Rossem, Jan-Bart en Jurrian Verheij één of meerdere tijden aan te scherpen.

Een speciale vermelding verdienen Romée, Hannelie, Chimène en Leandra voor hun prestatie aan het einde van de middag. Zij zwommen samen de 4×100 vrije slag estafette en zij waren bijna 9 seconden sneller dan hun inschrijftijd.

De volgende wedstrijd van het competitieseizoen is medio november en dan hoeven de Werkendammers alleen maar de Merwedebrug over, want de wedstrijd vindt plaats in het Caribabad te Gorinchem.