Agenten nemen som geld en harddrugs in beslag

GORINCHEM – Zaterdagochtend rond 04.30 uur zagen agenten op de Zuiderlingedijk in Gorinchem een auto rijden waarvan bekend is dat er regelmatig een bestuurder zonder rijbewijs in rijdt.

Ze besloten hem te controleren en ook dit keer kon de bestuurder geen rijbewijs en geen enkel identiteitsbewijs overhandigen. Daarnaast leek de man onder invloed. Bij de fouillering kwam een behoorlijk bedrag aan contant geld tevoorschijn, een aantal ponypacks, een verpakking met een gebruikershoeveelheid harddrugs, en een toegangspas van een hotelkamer. In deze hotelkamer lag nog meer contant geld, ruim vierduizend euro, en een grote hoeveelheid ponypacks.

De 25-jarige Leerdammer is aangehouden. Op het politiebureau blies hij 675 UG/L, op een slok na drie keer meer dan de 220 UG/L voor een ervaren bestuurder is toegestaan. Hij zit nog vast.