807 namen voor nieuwe gemeente overgedragen

ALTENA – Op maandag 3 oktober overhandigde burgemeester Yves de Boer, voorzitter van de Werkgroep Naamgeving, een usb-stick met 807 ingediende namen aan de voorzitter van de Naamgevingscommissie, de heer René Bastiaanse.

807 namen voor de nieuwe gemeente die ontstaat als Aalburg, Werkendam en Woudrichem per 1 januari 2019 fuseren. Onder voorzitterschap van Bastiaanse gaat de commissie van deskundige streekgenoten nu al deze inzendingen beoordelen en uiteindelijk vijf namen selecteren. De drie gemeenteraden kiezen vervolgens in november elk drie namen uit die lijst van vijf.

Dan komen er verkiezingen: tussen 12 en 23 november mogen alle inwoners van 16 jaar en ouder stemmen op de namen die zijn overgebleven. In december besluiten de gemeenteraden dan aan de hand van de uitslag van de verkiezingen welke naam de nieuwe gemeente krijgt.