Winkeldieven aangehouden mede door alerte getuigen

RAAMSDONKSVEER – Vrijdag 30 september in de late middag kon de politie twee winkeldieven aanhouden met behulp van enkele getuigen.

Even na 15.00 uur hoorde personeel van een winkel aan de Vrijheidstraat in Raamsdonksveer de alarmpoortjes van de winkel af gaan. Zij zagen dat twee personen zich uit de voeten maakten en zette de achtervolging in. In die vlucht werden enkele gestolen spullen weggegooid. De winkelbediende zag dat het tweetal in een grijze auto met Duits kenteken stapte en wegreden. Daarbij lukte het haar om dat kenteken te onthouden.

Toen de gewaarschuwde politie in de omgeving ging zoeken, kregen zij een tip van een buurtbewoner dat de betreffende auto mogelijk aan de Parklaan geparkeerd stond. Daar troffen zij de auto inderdaad aan. Korte tijd later kwamen er twee personen richting de auto die voldeden aan het opgegeven signalement van de winkeldieven. Het tweetal, inwoners van Hoogeveen van 20 en 25 jaar oud, werd aangehouden.