Molenfoto wint publieksprijs van Iconen van Altena

ALTENA – De Publieksprijs van de fotowedstrijd Iconen van Altena is gewonnen door Benny Bijkerk uit Sleeuwijk.

Hij maakte een foto met een drone van de Zandwijkse en Uitwijkse molens, twee monumentale molens uit 1699 en 1700 die ook onderdeel waren van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en werden ingezet bij de inundatie van rond de forten. De foto met de meeste likes op de facebookpagina Iconen van Altena won de publieksprijs, op de pagina stonden alle 55 ingezonden foto’s van de wedstrijd. Overigens werden van de 55 foto’s er in totaal 26 foto’s ingestuurd van een molen in de streek, ze kunnen dus met recht iconen van de streek worden genoemd.

De publieksprijs bestaat uit een jaar lidmaatschap van de Vereniging Vrienden van het Biesbosch Museumeiland en biedt zo een jaar lang onbeperkt toegang tot het bezoek van het Biesbosch Museumeiland. De juryprijs van de fotowedstrijd werd gewonnen door Patrick Mortko uit Waalwijk met een foto van de Kromme Nol waterkering in Wijk en Aalburg. De juryleden Hans Werther uit Dussen en Irene Damminga uit Werkendam, kozen unaniem voor de foto van Mortko. De fotowedstrijd ‘Iconen van Altena’ werd uitgeschreven door Erfgoed Altena als onderdeel van Open Monumentendag met als thema ‘Iconen en symbolen’.