Workshop Ongewild Wild

WOUDRICHEM – Op 16 oktober organiseert pop-up kookstudio Heerlijk en Eerlijk een opmerkelijke workshop. Onder de noemer ‘Ongewild Wild’ zullen de deelnemers diverse soorten wild verwerken tot een culinaire maaltijd.

Deze maaltijd komt echter niet zomaar tot stand. U maakt namelijk gebruik van wild dat anders vernietigd zou worden. Dit omdat het wild geschoten ‘moet’ worden wegens overlast, maar in de praktijk blijkt er haast geen vraag naar dit 100% natuurvlees te zijn. Neem bijvoorbeeld wilde gans. Eeuwenlang behoorde die in onze streek tot de dagelijkse kost. Maar tegenwoordig weet men niet meer hoe dit exquis stukje vlees gevild en bereid moet worden. ‘Heerlijk en Eerlijk’ probeert een lans voor deze producten te breken, als we het dan toch schieten… laten we het dan ook opeten.

Onder deskundige leiding van een wildspecialist worden de beestjes deskundig gedemonteerd en onder leiding van een chef bereiden de deelnemers met elkaar een culinair 5 gangen diner dat ze vervolgens ook zelf nuttigen. Na afloop krijgt iedereen een heerlijk stuk wild mee voor thuis. U bent op 16 oktober van harte welkom in Woudrichem en kijk voor nadere informatie op de website www.kookstudioheerlijkeneerlijk.nl.