Enquête over het gebruik van de Put aan de Omloop

ALMKERK – Het college van burgemeester en wethouders wil graag inventariseren op welke manier inwoners gebruik maken van de Put aan de omloop in Almkerk. Men kan er vissen, zwemmen wandelen (met de hond) of jagen.

De gemeente houdt een enquête, vooral om te onderzoeken of er veel gezwommen wordt. Het college is namelijk van plan om de Put niet langer aan te merken als zwemwater. Sinds 2012 komt er blauwalg voor in het water. Men verwacht dat de zwemwaterkwaliteit de komende jaren verder zal verslechteren als er niet wordt ingegrepen. Maar dat is ingewikkeld en kostbaar en het weegt waarschijnlijk niet op tegen het huidige gebruik als zwemplas. Daarnaast is vissen in een zwemwaterzone in strijd met de Wet hygiëne en veiligheid badwaterinrichtingen en zwemgelegenheden.

Op basis van de resultaten van deze enquête en de inventarisatie in het veld besluit het college dit najaar of de gemeente de provincie zal verzoeken de Put niet langer aan te merken als zwemwater. Doet u mee aan deze enquête? U vindt hem op de website van de gemeente Woudrichem: www.woudrichem.nl.