Eerste lustrum voor dichterspodium in Werkendam

WERKENDAM – Op dinsdag 4 oktober bestaat het Nederlands Dichters Podium vijf jaar. Tijd voor een bijzondere podiumavond in de bibliotheek van Werkendam aan de Gedempte Haven 17.

De avond begint om 19.45 uur en duurt tot 21.30 uur. Aansluitend is er een gezellige nazit met een gratis (fris)drankje en een knabbeltje. Het podium is inmiddels goed bekend in Werkendam en ver daarbuiten. Inmiddels heeft het podium een klein plekje veroverd in de harten van velen. Dichters, bezoekers en muzikanten uit het hele land komen ernaartoe. Een trouwe bezoeker/dichter uit Bunnik komt altijd met openbaar vervoer. Vaandrager is erg blij met de samenwerking met de bieb, die elke maand weer een gastvrij onderkomen biedt.

De dichter van de maand is Frank van Pamelen, dichter, schrijver van televisieprogramma’s en bekend als presentator van het radioprogramma ‘Vroege vogels’. Luisteren wordt genieten. De muzikale invulling van de avond is in handen van de Vocal Group LAVA; acht dames die a capella moderne liederen zingen met choreografie en een knipoog naar de realiteit. Voor het Open Podium zijn nog plaatsen beschikbaar. Iedereen die zijn of haar gedicht(en) wil voordragen kan zich tot vlak voor de aanvang van de avond aanmelden. Het Nederlands Dichters Podium wordt mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Altena en de gemeente Werkendam.