Rick Sonnema 7e op internationale Banzai Cup

WIJK EN AALBURG – Afgelopen weekend is Rick Sonnema afgereisd naar Berlijn om deel te nemen aan de internationale Banzai cup. Een toernooi waar 1300 deelnemers uit 34 landen streden om een podium plaats.

Rick, die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorie Kata senioren. Zaterdagochtend om 10.00 uur was zijn categorie aan de beurt. De eerste ronde won Rick overtuigend met 3-0 en in de tweede ronde ging ook overtuigend de winst naar Rick met een score van 3-0. In de 3e ronde trok hij helaas aan het kortste eind en verloor hij nipt met 2-1 van zijn Deense tegenstander.

Doordat Rick verloor van de latere Deense finalist had hij een herkansing. In de tweede ronde van de herkansing verloor hij helaas met 2-1 waardoor Rick eindigde op een 7e plaats. Al met al een heel mooi resultaat, al had er voor zijn gevoel wel meer in gezeten.