Lezing over het Halve Zolenlijntje

DRONGELEN – Ooit had de Langstraatspoorlijn, aangelegd tussen 1886 en 1890, een belangrijke functie in de regio.

Anton van Tijl van de stichting Federatie Behoudt de Langstraatspoorbruggen verzorgt op dinsdag 27 september 2016 op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena een lezing over het Halve Zolenlijntje, de vroegere spoorverbinding tussen Lage Zwaluwe, Waalwijk en Den Bosch. Sinds 1950 worden er geen personen meer over vervoerd en in 1972 is ook het goederenvervoer beëindigd.

Het tracé van de lijn is nu een aantrekkelijk fietspad waarlangs nog veel elementen aan de spoorlijn herinneren. Over het verleden, heden en toekomst van deze lijn gaat de lezing. De lezing is in dorpshuis De Oude Scool, Gansoyen 10 in Drongelen. De aanvang is 20.00 uur. Iedereen is welkom. De entree voor niet-leden is vier euro.